Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A rukkola egészségvédő hatásai
  2024-02-07 22:06:07, szerda
 
 



Ma már a világ számtalan pontját meghódító rukkola a salátakedvelők első számú alapanyaga lett. Az intenzív aromás, kissé csípős ízű rukkola nagyszerű ízvilágot kölcsönöz a salátának, és számos egészségmegőrző hatása is van.

Véd a ráktól
A rukkola rokonzöldség a brokkolival, karfiollal és káposztával is. Nagyon gazdag rostokban és antioxidánsokban is, a glükozinolát nevű sajátos aromaanyaga pedig megakadályozza a daganatos sejtek szaporodását. Elsősorban a tüdő-, a mell-, a prosztata- és hasnyálmirigyrák esetében hatásos védekező megoldás a rukkola fogyasztása.


Gazdag klorofillban
A klorofill remek ellenszere az aflatoxin nevű rákkeltő anyagoknak, amelyek DNS-elváltozásokat és a máj megbetegedését is okozhatják. Hogy a legtöbb klorofillhoz jussunk, ajánlott nyersen fogyasztani a rukkolát.

Hidratál
Akárcsak a dinnye, a rukkolában is nagyon sok víz van, 90 százalékban tartalmaz vizet, így nyáron nagyon egészséges a fogyasztása.

Csonterősítő
A K-vitamin nagyon fontos a csontos egészségének megőrzőse szempontjából. Megakadályozza a kalcium felszívódását a csontokból és a fogakból. Három kisebb edény rukkola teljesen fedezi a szervezet egésznapos K-vitamin szükségletét, ugyanakkor 8-szor több kalciumot tartalmaz, mint a jégsaláta.

Gyulladáscsökkentő
Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amely segít a szervezetben belül és kívül kialakult gyulladások csökkentésében, emellett nagyon jó energiaforrás is.

Méregtelenít és tisztít
Segít a vastagbél egészségének megőrzésében, így javulni fog az emésztés is. Az antioxidánsok, rostok segítenek, hogy a méreganyagok megfelelően ürüljenek ki a szervezetből.

Segít a szellemi frissesség megőrzésében
A rukkolában nagyon sok B-vitamin található meg, különösen nagy mennyiségű B-9 vitamint tartalmaz, más néven folsavat. A felnőtteknél, ahogyan egyre kevesebb folsavhoz jut a szervezet, úgy alakulhatnak ki memóriazavarok, a szellemi képességek is hanyatlani kezdenek. A rukkolában található folsav különösen jó a várandós kismamák számára is.

Segít a fogyásban
Nagyon sok a hasznos tápanyag a rukkolában, így aki fogyókúrára adja a fejét, szerezzen be jó sok rukkolát, hiszen sok fontos táplálékkiegészítő található benne, és rendkívül kalóriaszegény.

Afrodiziákum
Ősidők óta alkalmazzák a rukkola jótékony hatását a párkapcsolatokban is, hiszen nagyon jó vágyfokozó. Az antioxidánsoknak, a sötét zöld színű levelekben lévő anyagok megemelik a tesztoszteronszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: hasnyálmirigyrák, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, egészségmegőrző, kalóriaszegény, elváltozásokat, csökkentésében, memóriazavarok, megbetegedését, megakadályozza, salátakedvelők, hatóanyagokat, energiaforrás, felszívódását, szempontjából, antioxidánsok, alakulhatnak, szervezetből, méregtelenít, rokonzöldség, glükozinolát, méreganyagok, klorofillban, szervezetben, afrodiziákum, egészségének, klorofillhoz, megőrzésében, felnőtteknél, szaporodását, szükségletét, csonterősítő, megfelelően, aromaanyaga, alkalmazzák, fogyasztani, világ számtalan, salátakedvelők első, intenzív aromás, rukkola rokonzöldség, glükozinolát nevű, daganatos sejtek, rukkola fogyasztása, klorofill remek, aflatoxin nevű, legtöbb klorofillhoz, csontos egészségének, kalcium felszívódását, szervezet egésznapos, szervezetben belül, vastagbél egészségének, méreganyagok megfelelően,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Nem számIt  Hiányzik  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png telefon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Szívem  Garai Gábor - Takarítás  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hiányzik  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem számIt  Minden harmadik...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szívem  Sokan azt tartják  Makszim Gorkij gondolata  Bounty krémes  Esti kép  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png kutya  Mai harmónia kártyám  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Albert Einsteinről  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Őrizkednünk kell...  Albert Einsteinről  Akarat  Szép napot kívánok  Csak a fogyatkozás látható  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Png fotel  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Éretlen vers  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A másik dolog,  A Megváltó szolgálatában  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Fekete-erdő desszert  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyon különös  Png cica  Akarat  Sokan azt tartják  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  A másik dolog,  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einstein gondolata  Az engedelmesség miért nem vál... 
Bejegyzés Címkék
világ számtalan, salátakedvelők első, intenzív aromás, rukkola rokonzöldség, glükozinolát nevű, daganatos sejtek, rukkola fogyasztása, klorofill remek, aflatoxin nevű, legtöbb klorofillhoz, csontos egészségének, kalcium felszívódását, szervezet egésznapos, szervezetben belül, vastagbél egészségének, méreganyagok megfelelően, szellemi frissesség, rukkolában nagyon, szellemi képességek, rukkolában található, várandós kismamák, hasznos tápanyag, rukkola jótékony, sötét zöld, hasnyálmirigyrák, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, egészségmegőrző, kalóriaszegény, elváltozásokat, csökkentésében, memóriazavarok, megbetegedését, megakadályozza, salátakedvelők, hatóanyagokat, energiaforrás, felszívódását, szempontjából, antioxidánsok, alakulhatnak, szervezetből, méregtelenít, rokonzöldség, glükozinolát, méreganyagok, klorofillban, szervezetben, afrodiziákum, egészségének, klorofillhoz, megőrzésében, felnőtteknél, szaporodását, szükségletét, csonterősítő, megfelelően, aromaanyaga, alkalmazzák, fogyasztani, fogyasztása, fogyókúrára, brokkolival, gyulladások, százalékban, káposztával, egészséges, egésznapos, hanyatlani, ugyanakkor, rukkolában, képességek, anyagoknak, frissesség, elsősorban, alapanyaga, ellenszere, mennyiségű, csontokból, vágyfokozó, levelekben, karfiollal, okozhatják, megőrzőse, szervezet, aflatoxin, folsavhoz, klorofill, különösen, található, tartalmaz, fogyásban, prosztata, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.